tiistai 22. heinäkuuta 2014

Startti Lahdessa 6.7.

Jälleen on pitänyt kiirettä ja hirveä määrä postauksia on taas odottamassa kirjoittamista. Mutta aloitetaan nyt Lahden startilla. Elikkä Jenni ilmoitti meidät Loviisan jälkeen seuraavalle viikolle Lahteen starttiin Mannin ja Leijan kanssa. Niimpä viikolla käytiin poikien kanssa hiitillä ja harjoiteltiin hieman reippaasti voltista lähtemistä ja ohitustilanteita. Hiitillä laitettin Mannille pumpulit korviin ja se olikin ihan omissa maailmoissaan, eikä välittänyt tuon taivaallista, kun harjoiteltiin sitä, että Leija tuli reippaasti takaa ohi. Niimpä päätettiin laittaa starttiin Manninkin korvat kiinni. Hiitti meni oikein hyvin ja pojat alkoivat selvästi hiffata homman ytimen.

Lahteen lähdössä :)

Sunnuntai aamuna (6.7.) pakattiin ponipojjat koppiin ja lähdettiin ajamaan Jokimaan ravirataa kohti. Perillä huomattiin, ettei meillä ollut katoksia, vaikka ne oli varattu. Pojat on onneksi niin tottuneita irti valjastamiseen, ettei hätä ollut sen näköinen. Eikun ponit valjaisiin ja verkkailemaan. Ensin käveltiin Mannin kanssa pari kertaa varikko ympäri ja sitten lähdettiin radalle. Manni hölkötteli varsin verkkaista vauhtia ja shetutkin karkasivat helposti meidän ohi. Noh, parin kiekan jälkeen mentiin takaisin varikolle kävelemään. Ekan lähdön jälkeen käytiin uudestaan radalla pari kierrosta. Yhtäkkiä oli, kun olisi ajanut eri ponia! Manni tuntui tosi hyvältä ja pysyi helpon tuntuisesti muiden perässä. Edelleen se oli enemmänkin eteen ajettava, mutta nyt tuntui jo siltä, että poni jopa vähän vastasi.

© Milla Piilola

© Milla Piilola

© Milla Piilola

Käveltiin starttia odotellessa jälleen varikolla ja kohta olikin jo aika lähteä esittelyyn. Ekana kulkeva poni kiemurteli ja pelkäsi tosissaan katsomoa, mutta Manni meni tyynen rauhallisena perässä. Esittelyn jälkeen ykkösponi lähti reippaammin volttaus paikalle ja Manni tuntui jälleen tosi hyvältä. Voltissa se käyttäytyi oikein asiallisesti ja lähdössä lähti reippaasti, kuten oltiin harjoiteltukin. Ykkönen karkasi heti lähdössä ties kuinka pitkälle, mutta Manni pysyi hyvin muiden paalulta lähteneiden ponien vauhdissa. Jonkun laukan se otti lähdössä, mutta antoi sen hyvin alas. Takamatkalta lähteneet ponit tulivat ennen etusuoraa ohi, mutta me kolme paalulta lähtenyttä pysyttelimme yhdessä ryhmässä. Manni tuntui siltä, että sillä olisi kyllä riittänyt vauhtia, mutta se ei halunnut lähteä ohi. Niimpä pysyttelimme vain kolmosen kintereillä. Jos kolmonen olisi mennyt kovempaa, oltaisiin mekin varmasti pysytelty vauhdissa. Sen kuitenkin vain jatkaessa tasaista vauhtia (kuten Jenni ja Leija vierellä) Manni lopulta lakkasi yrittämästä ja tyytyi hölköttelemään perässä. Loppusuoralla kolmonen ja Jenni lisäsivät vauhtia, mutta Mannista ei sitä enää lähtenyt, joten tultiin vähän muiden perässä maaliin. Viimeisinä jälleen. Aika sentään parani 3.02,4ly

© Milla Piilola

© Milla Piilola

© Milla Piilola

© Milla Piilola

Palkinnoille ei siis päästy, mutta voitettiin ainakin itsemme, eikös se ole tärkeintä? :) Vaikka viimeisiä oltiinkin, niin ei ainakaan yhtä paljon jäljessä tultu maaliin, kuin Loviisassa. Ja puolen minuutin parannus ennätykseen on sekin hyvä. Ja tällä kertaa poni jopa tuntui siltä, että siitä saattaisi kilpailemaan ollakin. Vielä kun saisi sen oppimaan sen, että tarkoituksena on ohittaa kaverit, eikä vain hengailla niiden perässä :D Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin oikein tyytyväinen. Ja jälleen oppi taas uutta Mannista, tietää, mitä tehdä toisin seuraavassa startissa (näillä näkymin Orimattilan paikallisissa 8.8.)


Linkki Toto TV:seen, jossa voi katsoa videon lähdöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti