tiistai 22. heinäkuuta 2014

Hevosenhoitajana Riksun raveissa

Viime viikolla Lasse kyseli, kiinnostaisiko mua lähteä torstaina (17.7.) Mayan hoitajaksi Riihimäen raveihin. Suostuin tietenkin mielelläni. Lähdettiin matkaan neljän aikoihin. Perillä selvisi, että meille ei ollut katospaikkaa varauksesta huolimatta. Lasse antoikin järjestäjien kuulla kunniansa, ei ole oikein, että ensimmäisessä startissa oleva hevonen laitetaan tolpilla radan vieressä ja ammattilaiset kokeneiden hevosten kanssa saivat kaikki katospaikat. Mutta ei auttanut. Purettiin Maija kopista ja kävelytin sitä hetken. Sitten vein sen tolpille ja pian olikin aika alkaa valjastaa. Lasse kävi ajamassa pari lämmittelykierrosta radalla ja toi Maijan sitten takaisin tolpille.

Maija kävi aika hermona, kun ihan takana radalla meni jatkuvasti hevosia ja traktoreita. Maija, joka on yleensä niin fiksu ja rauhallinen. Päätettiin ottaa kärryt pois ja Lasse pyysi kävelyttämään Maijaa, jotta se vähän rauhoittuisi. Kolmannen varikkokierroksen jälkeen se alkoi pikkuhiljaa pärskiä ja rauhoittua sen verran, että tuntui, että se olen minä joka talutan. Vein sen takaisin tolpille ja vähän aikaa Maija pysyi rauhallisena, mutta pian se alkoi taas hermoilla. Rauhoittelin ja rapsuttelin sitä aikani siinä ja pian se rauhoittuikin. Rauhoitusnappi löytyi korvan tapaa rapsuttaessa ;)
Pian oli Mayan lähdön vuoro, joten pistettiin sekki kiinni ja eikun menoksi. Itse suuntasin radan portille kameran kanssa. Maija näytti aika kuumalta jo esittelyssä, eikä ainakaan rauhoittunut voltissa. Se kävi pari kertaa takajaloillaan jo voltatessa, eikä asiaa helpottanut se, että lähtö jouduttiin uusimaan. Lasse huikkasikin ohi mennessään, että Maija räjähtää kohta käsiin. Toisella yrityksellä lähtö hyväksyttiin, mutta Maija oli kerännyt jo liikaa paineita ja se purkautuikin kengurulaukkana, joka ei edes liikkunut eteen, saati, että Lasse olisi saanut sen alas. Tuloksena siis hpl ja laukkaavan hevosen varomaton ajo. Lopulta Lasse sai Mayan raville ja menivät kierroksen oikein hyvän näköistä ravia.Lasse kävelytti Mayan ja sitten mentiin taas tolpille. Maija kävi edelleen kuumana ja kävi taas pari kertaa takajaloillaan, ennen kun saatiin se ketjuihin. Purettiin se valjaista ja vein sen pesulle. Pesun jälkeen se sai verkkoloimen selkäänsä ja kylmäyssuojat jalkoihin ja sitten lastattiin se traileriin. Kerättiin kamat kasaan ja lähdettiin kotia kohti. Ei siis onnistunein reissu, mutta ensi kerralla sitten paremmin.

2 kommenttia:

  1. Oon uus lukija, ja tää sun blogi on ihana!!!! Tykkään varsinkin kun postailet niin usein. :) ja sun postauksii on kiva lukee :)

    VastaaPoista