lauantai 26. heinäkuuta 2014

Blogihaaste: Mitä hevoseni tekee, kun...?

© Jenni Wallin

Bongasin paristakin blogista tällaisen hauskan haasteen ja päätin toteuttaa sen itsekin. Koska Tuutikki on nyt ainoa liikutettavani tällä hetkellä, teen haasteen tietysti Toosta. Vähän jouduin soveltamaan/muokkaamaan kysymyksiä, Too kun ei ole ratsu, vaan ravuri. Toon kanssa on tullut puuhailtua vasta pari kuukautta, joten en voi vielä sanoa tuntevani Toota läpikotaisin. Mutta asiaan:

Mitä Too tekee, kun...?

Hoitotoimenpiteet

... harjaan? Seisoo kiltisti paikoillaan ja nautiskelee huomiosta.
... puhdistan kaviot? Katselee hieman epäluuloisesti ja saattaa nykäistä kavion liian aikaisin pois, mutta kun pitää malttinsa, on Too kiltisti.
... pesen sitä? Saattaa kuopia ja heitellä päätään, mutta kunnolla hiottuaan on nätisti ja nauttii pesusta. Vähän saattaa hoputtaa, kun tietää saavansa melassivettä pesun jälkeen.
... laitan sille suitset? Ottaa kuolaimet aika helposti, mutta alkaa sitten pään heittelyn ja kuolainten pureskelun, onhan ne suitset nyt ihan kamalat!
... kiristän mahavyötä? Heittelee päätään ja huiskii hännällä, saattaa myös steppailla pari askelta. Hyi, miten kamala vyö!
... suihkutan hyttysmyrkkyä? Mulkoilee epäluuloisesti ja yrittää väistää sivulle.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Tarhassa tulee vastaan ja lähtee mielellään mukaan, tarhassahan on niin tuhottoman tylsää! Laitumella ei tule välttämättä vastaan, mutta antaa helposti kiinni, eikä lähde karkuun. Jos paarmoja on paljon, tulee vastaan ja pyytää päästä äkkiä sisään paarmoja pakoon.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Ajaessa

... lähdetään ketjuista? Seisoo kiltisti paikoillaan, kunnes kuski on kyydissä ja pyytää liikkeelle.
... kävellään alkukäyntejä? Haahuilee ja laahustaa hitaasti. Tarjoaa ravia heti, kun käännytään pihalta tielle.
... ravataan hölkkää? Kulkee innoissaan eteenpäin ja tarjoaa välillä reippaampaakin, jos kuski vain sallii sen. Menee mielellään, mutta vauhti on hyvin säädeltävissä.
... ravataan kovempaa? Menee mielellään ja yksi käsky riittää, niin vauhtia tulee heti lisää.
... lenkin varrella on jotain pelottavaa? Koko hevonen jännittyy, pää nousee taivaisiin, vauhti hidastuu ja jos ei kuski ole hereillä, kääntyy hyvin äkkiä ympäri. Vaikka kuski olisi hereilläkin, saattaa se silti päästä yllättämään, kun kuski jo kuvittelee vaaran olevan ohi, mutta Too on eri mieltä.
... vastaan tulee muita hevosia? Hidastaa kiltisti käyntiin ja ohittaa muut asiallisesti. Välillä Zokoon törmätessä saattaa ehdottaa sen seuraamista, kun sen kanssa ollaan ennenkin menty yhdessä.
... vastaan tulee traktori/muu iso ajoneuvo? Jännittyy. Tähän mennessä näissä tilanteissa on Jenni sattunut olemaan kyydissä, joten Jenni on hypännyt kärryistä taluttamaan Toon ohi, jolloin se on mennyt ihan asiallisesti.
... se ei jaksaisi lähteä töihin? Yrittää ketjuista lähtiessä suunnata laitumelle tai talliin. Lenkillä ehdottaa kaikissa mahdollisissa käntöpaikoissa kotiin kääntymistä.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Sekalaiset

... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Tallissa hirnuu muille, mutta on kuitenkin melko rauhassa. Tarhassa ei ole koskaan ollut yksin, tulisi varmaankin langoista läpi tai vähintäänkin juoksisi hulluna ympäri tarhaa huudellen muille.
... se karkaa? Käppäilee tyytyväisenä tutkimassa paikkoja. Ei kuitenkaan lähde pitkälle, vaan hengailee kavereiden luona.
... se näkee uuden hevosen? Katselee korvat hörössä ja menee ystävällisesti haistelemaan.
... se maistaa jotain pahan makuista? Nostaa pään taivaisiin ja yrittää sylkeä pahan maun aiheuttajan pois.
... se kerjää ruokaa? Hörisee, kuopii ja näyttää söpöltä.
... se lastataan? Itse en ole nähnyt Toota vielä lastattavana, mutta viimeksi oli kuulemma ollut yllättävän hyvä lastata.

Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Varmaankin pönöttää karsinassa ja odottaa iltaruokailua.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Postauksen kuvat ovat synttäripäivältäni, 11.7. Toolla on ollut vähän epäpuhtautta oikean takajalan liikkeessä, joten tuolloinkin mentiin aika kevyesti. Jalassa on kinteren kohdalla patti, joka pehmenee liikutuksessa. Välillä jalka on vähän lämpöillyt, välillä ei. Eilen mentiin lenkki, jonka alkupuolella liike oli epäpuhdas, mutta loppua kohden liike oli miltei normaalia. Ehkä se tästä menee pikkuhiljaa ohi. Täytyy seurata tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti