sunnuntai 10. elokuuta 2014

Startti Orimattilassa 8.8.

© Sandra Rosenström
Perjantaina lähdettiin ponipoikien kanssa Orimattilaan. Aikataulu meni vähän tiukaksi, kun Jenni tuli suoraan koulusta ja mun piti käydä Ilolassa heittämässä hevoset sisälle ennen Sannaisiin lähtöä. Meidän startti oli 18.15 ja kiiruhdettiin Orimattilassa ilmoittautumaan 17.18. Pikaisesti vain ponit kuntoon ja liikkeelle. Kiireessä meinasin ensin unohtaa Mannilta huput, mutta satuin onneksi vilkaisemaan valjaspussiin ennen liikkeelle lähtöä ja huput osui silmään. Eikun pujottamaan huput päähän ja sitten liikkeelle. Piiskan onnistuin vielä unohtamaan, mutta päätin lämmittää ilman.

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström
Meinasin, että oltaisiin kävelty hetki ennen radalle menoa, mutta Manni oli ihan paineissaan (?!?), eikä malttanut kävellä lainkaan. Niimpä suunnattiin heti radalle ja lämmitin kaksi kierrosta. Ulkorata oli Mannin mielestä hirveän pelottava ja se oikein punki vastaan, kun yritin ohjata sitä ulommas. Manni meni reippaasti ja miltei painoi kädelle (?!?). Muiden juostessa ohi otti kyllä laukkoja, mutta antoi laukat aina tosi hyvin alas ja kunnon ohjastuella sain sen pysymään ravilla. Kahden kierroksen jälkeen mentiin radan keskelle pellolle kävelemään. Reippaat apurit kipaisivat hakemassa piiskan mulle ja sitten odottelemaan starttia. A-ponilähdön jälkeen pyysin Ninaa laittamaan Mannille sekin kiinni, Manni vain ei olisi malttanut lainkaan seistä vaan meinasi keulasta pystyyn Ninan kiinnittäessä sekkiä. Keräännyttiin odottelemaan esittelyä ja Manni tuntui kivan innokkaalta.

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström
Esittely meni oikein hyvin, tosin Manni ei meinannut pysyä esittelyssäkään muiden perässä. Voltissa mentiin Leijan perässä, sai olla aika tarkkana, kun Leija kyttäsi katsomoa ja meni vähän tökkien, yritti välillä jopa pysähtyä. Päästiin kuitenkin ekalla yrityksellä matkaan ja Manni lähti ihan hyvin. Leija tökki jo etusuoralla ja otti laukkoja, mutta en päässyt ohittamaan, vasta kuin takasuoralla, kun takamatkan poneja tuli niin vauhdilla ohi. Takasuoran lopussa tuli viimeinen ohi (ja siihen mennessä Leija oli jo hylätty) ja jatkettiin muiden perässä välimatkan kasvaessa koko ajan. Muiden tullessa maaliin, me tultiin takasuoran loppua. Manni juoksi tosi hienosti, ravi oli hyvää ja se oli reipas, vaikka sai sitä kunnolla ajaa eteenkin. Laukkoja tuli pari muiden tullessa ohi, mutta ihan vain parin askeleen laukkoja, jotka se antoi nopeasti alas. Meidän sijoitus oli viides, sillä kaksi ponia seitsemästä hylättiin. Aika oli 2.59,1ke eli jälleen tuli ennätyksen parannus, hieno Manni!

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström

© Sandra Rosenström
Seuraava startti on varmaankin 23.8. Porvoossa. Suunniteltiin Jennin kanssa, että vaihdettaisiin poneja siihen starttiin ja katsotaan, mitä tapahtuu. Porvoon startti on varmaankin poikien vika startti, jos eivät ihan yllätä. Molemmissa poneissa voisi olla ainesta raviponeiksi, mutta ravit on niille vain harrastus niiden toimiessa pääosin ratsuponeina.

Orimattilan tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti