keskiviikko 27. elokuuta 2014

Startti Porvoossa 23.8.

Jälleen on blogi unohtunut täysin, mutta eipä tässä toisaalta kovin ihmeellisiä ole tapahtunutkaan. Viime lauantaina eli 23.8. meillä oli startti ponipoikien kanssa Porvoon paikallisraveissa. Mulla oli ajokkina tällä kertaa Leija, Jennillä Manni. Pari viikkoa ennen starttia käytiin Loviisassa hiitillä, jotta pääsin vähän testailemaan, millainen Leija on ajaa. Saman viikon keskiviikkona kävin myös ajamassa ajolenkin Leijalla Sannaisissa. Tulin siihen tulokseen, että Leija on tosi tarkka tuntumasta, vähänkin jos kuolaintuki heikkeni, se oli heti laukalla. Ihan kiva ajettava kuitenkin, joten innolla odotin raveja.

© Arja Wallin
Valjastaessa Leija oli ihan nukuksissa, mikä on pieni ero siihen, kun Loviisan raveissa aloitettiin ja kaveri ei meinannut pysyä karvoissaan. Lämmitettiin Jennin kanssa pojat yhdessä, kaksi kierrosta radalla. Ekalla kierroksella mentiin sekki auki ja Leija oli edelleen ihan nukuksissa, eikä sitä oikein huvittanut juosta (toisin kuin Mannia, joka näytti painavan aika hyvin kädelle). Toiselle kierrokselle laitettiin sekki kiinni ja johan poni heräsi. Leija tuntui tosi hyvältä, vaikkakin tuen kanssa sai olla tosi tarkkana, ettei hyppinyt laukalle. Vietiin ponit hetken kävelyn jälkeen kopille seisomaan, kun oltiin niin ajoissa. Meitä edeltävän lähdön lähtiessä esittelyyn hypättiin kärryille ja otettiin vähän käyntiä ja hölkkää varikolla. Ennen esittelyä Nina laittoi vielä sekin kiinni ja sitten eikun menoksi.

© Arja Wallin

On se vaikeeta pitää silmät auki kuvissa :D
© Arja Wallin
Esittelyssä ei ollut mitään ihmeellistä, Leija tuntui olevan hieman nukuksissa, eikä pitänyt kovin kovaa kiirettä volttipaikalle. Voltissa Leija meni ihan kiltisti ja tuntui pikkuhiljaa heräävän. Liikkeelle lähdettiin ravilla, mutta Mannin tullessa laukalla vieressä peilasi Leijakin laukan. Antoi sen kuitenkin melko nopeasti alas ja ampaistiin Mannin ohi tavoittelemaan ykkösponia. Eka kierros mentiin ykkösponin kannoilla, takasuoralla se otti laukkaa, jolloin päätin, että nyt mennään ohi. Leija meni helposti ohi ja jatkoi varmasti maalia kohti. Koko matkan Leija yritti haparoida laukalle, mutta monta laukkaa sain estettyä pienellä tuntuman muutoksella. Yksittäisiä askelia se otti siellä täällä, mutta ei onneksi kunnon laukkoja. Loppusuoralla olin jo melko varma voitosta, kun kuulin askellusta takaa ja pian näin nelosponin tulevan rinnalle. Erehdyin napauttamaan Leijaa piiskalla ja samalla tuki muuttui, joten tuloksena oli laukka. Sain kuitenkin laukan äkkiä alas, mutta enää ei ehditty ottaa nelosta kiinni. Tultiin kuitenkin kakkoseksi, mikä on tälle ponille jo huikea saavutus!

Ekassa kaarteessa
© Arja Wallin

Ekaa kertaa kaarretaan etusuoralle, aletaan Leijan kanssa jo saavuttaa ykköstä
© Arja Wallin

Loppusuoralla ylhäisessä yksinäisyydessä varmana voitosta!
© Arja Wallin

Ja yhtäkkiä Vince Wee tuli rinnalle ja Leijalla sekosi askeleet
© Arja Wallin
Leija oli ihan jatkamassa juoksua vielä yhden kierroksen ja olikin ihan hämmästynyt, kun pyysin sitä hidastamaan. En ollut ihan varma pitikö meidänkin mennä voittajaesittelyyn ja olin jo menossa ohi, kun kuuluttaja sanoi "ja tässä tulevat 4. lähdön kolme parasta voittajakehään". Eikun äkkiä hidastamaan ja suunta voittajakehään. Leija seisoi aluksi ihan kiltisti, mutta sitten alkoi vissiin kiukuttamaan, ettei hän saanut loimea, kun piti alkaa steppaamaan ja pomppimaan. Pysyttiin kuitenkin juuri ja juuri neljällä jalalla loppuun asti ja päästiin kunnialla kunniakierrokselle :)

Voittajakehässä, juuri ollaan tanssahdeltu kauemmas muista ja seisotaan taas sekunti paikoillaan :D
© Arja Wallin

Kunniakierroksella
© Arja Wallin
Sitten eikun hieman kävelyä varikolla, jonka jälkeen ponit valjaista ja koppiin ja kotimatkalle. Olin kyllä tosi tyytyväinen Leijan suoritukseen, kakkossija oli ihan superhyvä, kuten myös se, että palkinnoksi Leija sai 50€! Ennätyskin parani alle kolmeen minuuttiin = 2.53,7ly. Keskivertorussin pitäisi kuitenkin kulkea 2.30 aikoja, joten kovin hyvä ennätys tämä ei ole. Näin ollen tämä oli näillä näkymin näiden ponipoikien viimeinen startti. Mutta mikä olisikaan parempi lopetus raviuralle, kuin molemmilla voittosummatili aukesi, Leijalla 50€ ja Mannilla 20€. Vaikka nämä ponit eivät olleet raviradalla mitään huippuja, opettivat ne silti niin paljon. Joten kiitokset omistajalle, Ninalle ja valmentajalle, Jennille, että pääsin näitä poneja ajamaan <3

Tässä vielä Porvoon tulokset

1 kommentti:

  1. Kuulemma hevonen yrittää paremmin kun on eri ohjastaja kun ohjastuntuma vaihtuu, joten nämä vaihdokset voivat hyvinkin auttaa poikia pärjäämään :)

    VastaaPoista