perjantai 3. lokakuuta 2014

Zoko poninäyttelyissä Sipoossa

Maanantaina (29.10.) lähdettiin Zokon kanssa Sipooseen Savijärvelle poninäyttelyihin. Jenni oli pyytänyt mut esittämään Zokon, joten tällä kertaa mä olinkin kameran väärällä puolella. Oli kuitenkin ihan kiva taas pitkästä aikaa esittää hevosta maasta käsin. Zokokin käyttäytyi niin asiallisesti, että oltiin kaikki siitä tosi ylpeitä :)Oltiin aikatauluista vähän jäljessä ja perille päästyämme kiirehdimme samantien mittaukseen. Poni mitattiin sekä säkä- että lautaskorkeudeltaan 129,0 cm korkeaksi. Jaiks, enää sentti kasvuvaraa. B-ponithan saavat olla raveissa korkeintaan 130 cm korkeita, sen korkeammat eivät saa osallistua ravikilpailuihin. Toisaalta, kun se ei ole enää takakorkea, luulisi, ettei se enää kasva. Peukut pystyssä. Mittauksen jälkeen laitettiin Zoko hetkeksi koppiin, ettei se turhaan hermoile ennen arvostelua.

© Jenni Wallin
Vähän ennen aikataulujen mukaista arvosteluaikaa otettiin poni kopista ja Jenni harjasi sen pikaisesti läpi. Sitten mentiin kentälle kävelemään. Zoko oli tyytyväinen aina niin kauan, kun pysyttiin liikkeessä. Edellisissä näyttelyissä Vermossa se keräsi seisomisesta turhat paineet ja rupesi hyppimään kahdella jalalla. Tällä kertaa ei ollut tietoakaan siitä, poni oli pikemminkin puoli unessa, kun jouduttiin odottelemaan ainakin puoli tuntia ennen kuin päästiin arvosteluun. Hyvin se onneksi aina heräsi, kun otti pätkän ravia.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Viimein päästiin näyttelykehään ja asetin Zokon ensin rakennearvosteluun. Hetken Zoko seisoi naama nurinpäin, mutta alkoi pian tepastella. Seisoi se onneksi sen verran, että saivat rakenteen arvosteltua. Kävellessä Zoko pelkäsi alkuun kukkaruukkuja, jotka olivat kolmion kulmissa. Itse keskityin ajattelemaan, että saadaan käynnistä aktiivista ja taisin kävellä hieman liiankin kovaa. Ravissa Zoko meni tosi hienoa ravia, vaikka yritti rynniä kolmiota pidemmällekin. Hyvin se pysyi kuitenkin hanskassa.

Zokon mielipide paikallaan seisomisesta
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Sitten olikin vuorossa jännitetyin osuus: arvostelun luku. Pisteet löytyvät Heppa-järjestelmästäkin, mutta kommentit koitan muistella parhaani mukaan.

Tyyppi: 8,0 (Hyvä tyyppi ja tammaleima)
Pää ja kaula: 7,0 (Kaunis pää ja raskaasti kiinnittynyt kaula)
Ylälinja: 7,0 (Ylälinja saisi olla kaarevampi)
Etuosa: 7,5
Takaosa: 7,5 (Rodunomainen)
Etujalat ja liikkeiden säännöllisyys: 6,5 (Ahtaat liikkeet, etujaloissa hyvä luusto)
Takajalat ja liikkeiden säännöllisyys: 6,5 (Takajaloissa hyvä luusto)
Käyntiliikkeet: 7,0 (Hätäiset, voisi saada paremmat pisteet rennommalla käynnillä)
Raviliikkeet: 8,0 (Säännölliset raviliikkeet)
Yleisvaikutelma: 7,5

Palkinto: II

Super super hieno Zoko! Otettiin vielä pellolla rakennekuvat Zokosta. Zoko ei ollut enää kovin mielissään tästä touhusta, eikä malttanut oikein seistä paikoillaan. Lopulta saatiin kuitenkin napattua hyvät kuvat ja sitten eikun poni koppiin, paljon porkkanaa ja kotia kohti.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti