lauantai 7. helmikuuta 2015

Vauhdikas Roo

Roon kanssa ollaan ahkerasti liikuttu ratsain ja ajaen. Too on ollut kovin nyreänä, kun aina haen Roon tarhasta ja se ei pääse lenkille, vaikka tuntee jo olevansa terve. Se joutuu silti nyt vähän lepäilemään, ettei aleta liian pian rasittamaan liikaa, korkea kuume vie kuitenkin paljon voimia hevoselta. Ainakin vielä ensi viikon Too saa lepäillä, sitten katsellaan, josko pikku hiljaa alettaisiin liikkumaan kevyesti. Siihen asti Roo joutuu lenkkeilemään Toonkin edestä ;D

© Jenni Wallin

Sovittiin Marian kanssa, että Roon valmennusohjelmaan kuuluu nyt paljon hankilaukkaa ratsain. Jos vaikka saataisiin vähän paikkoja auki ja ravi kulkisi keväällä paremmin. Tänään mentiinkin pellolla ja saatiin jopa Jenni mukaan kuvaamaan. Meillä on nyt käytössä lainasatula, koska Marian oma satula on Goldilla lainassa Goldin ylläpitäjillä. Lainasatula on koulusatula, joten kovin paljoa tukea siitä ei saa kevyeen istuntaan. Jalustimet olisi hyvin voineet tänäänkin olla lyhyemmät, mutta tuolla satulalla polvet meni jo reilusti polvitukien yli ja jalkoja särki ratsastaessa ja sen jälkeen. Ei siis optimaalinen satula tähän touhuun, mutta mielummin näin, kuin ilman. Roo tykkäsi selkeästi laukata, eikä haitannut yhtään, vaikka hankea oli reilusti. Jarrut toimi vähän hitaasti, mutta meillä oli hurjan hauskaa. Kuten kuvistakin näkee, Roo pinkoi menemään aika vauhtia. Mentiin noin viitisen kilsaa ja iso osa siitäkin kävelyä. Hangessa on kuitenkin todella raskasta mennä ja Roolla on kuitenkin ratsastettu nyt aika vähän, joten on hyvä aloitella kevyehkösti.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
"Kamera! Nyt pitää hymyillä!"

Näin jatketaan harjoituksia. Roon kanssa laukkaillen ja Toon kanssa hengaillen. 
Myös Weeko sai keskiviikkona kärryt toiseen kertaan peräänsä ja tänään kolmannen kerran. Se on kyllä mainio lapsonen, ihan kun se olisi salaa harjoitellut itsekseen, on meinaan kun olisi aina kärryjä vetänyt. Ekalla kerralla se sai parit sätkyt, kun kärryt seurasivat, mutta seuraavilla kerroilla on vain ollut tyytyväinen, kun pääsee touhuamaan ihmisten kanssa. Kyllä sekin on siskojensa tapaan oikein selväpäinen ja hieno ravihevosen alku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti