perjantai 24. tammikuuta 2014

Heppa kuulumisia

Nyt onkin pakkasta riittänyt, melkein kaikkina päivinä on ollut vähintään yli -10 astetta pakkasta. Hevosilla on siis ollut hieman normaalia kevyempää liikuntaa, vaikka ihan käyntiliikunnalle ei ollakaan jääty. Pakkasista huolimatta myös kuski on selvinnyt ilman syväjäätymisiä, pilkkihaalarit, kerrospukeutuminen, paksut villasukat ja lämpimät hanskat ovat kyllä toimineet hyvin, myös niinä päivinä, kuin pakkasta on ollut -20 astetta.Siri on ollut kaikkein kevyimmällä liikunnalla. Viime lauantaina Ellun maastakäsin tunnilla oli tehtävänä pujottelujen lisäksi kävellä pienen esteen yli. Siri meni kiltisti, mutta alkoi ontumaan sen jälkeen toista takasta. Selvästi isompi liike ei tehnyt hyvää Sirin joutuessa venyttämään jalkaansa kunnolla. Tutkiessamme kaikki jalat läpi havaittiin, että toinen kinner oli hieman turvoksissa ja jalka oli lämmin. Niimpä sovittiin, että pidetään Siri jatkossa kevyemmällä liikunnalla ja tilataan aika klinikalle.

Ollaan siis Sirin kanssa menty nyt vain todella kevyesti. Sunnuntaina käytiin vain taluttaen parin kilsan lenkki, jolloin Siri ei ollut enää kovin jäykkä. Ravissa oli hieman hapuilevaa liikkeelle lähtö, muttei lainkaan niin paha, kuin edellisenä päivänä.

Pirtsakka ponski kävelylenkillä

Maanantaina käytiin kentällä jumppailemassa. Mentiin käynnissä paljon väistöjä ja etu- sekä takaosan käännöksiä. Lisäksi taivuttelin Siriä huolellisesti molempiin suuntiin. Lopuksi otettiin pari kierrosta ravia molempiin suuntiin. Liikkeelle lähdöissä Siri oli tosi jäykkä ja tuntui, ettei se oikein tiennyt miten saa takajalat liikkeelle, mutta vauhtiin päästyään liikkeessä ei huomannut mitään epäpuhtautta.
Keskiviikkona ja torstaina käytiin maastossa ilman satulaa. Keskiviikkona ehdittiin mennä vain lyhyt parin kilsan lenkki. Siri ei ollut lainkaan jäykkä ja oli täysin oma itsensä. Uskaltauduin sitten ottamaan parit laukkapätkätkin ja kotiin päin tullessa alkoikin jo tuntua, että saankohan mä Siriä lainkaan enää käyntiin, kun jarrut hukkui täysin vikassa ylämäessä :D

Keskiviikon lenkillä

Torstaina käytiin sitten vähän pidempi, mutta kevyempi lenkki. Otettiin vain pari ravipätkää, muuten mentiin käynnissä. Lenkille tuli pituutta ~6 km ja aikaa meni melkein tunti. Siri ei ollut kauhean jäykkä, mutta kuitenkin jäykempi, kuin edellisenä päivänä.

Torstain lenkiltä kotiin menossa

Laiska kuski heitti vain hepalle suitset tarhassa riimun päälle, tunnusteli jalat ja sitten menoksi :D

Joka toinen päivä siis on parempi ja joka toinen huonompi. Kyllä siellä selvästi jotain pientä häikkää on, tiedä sitten onko se kuitenkin vain revähdys, joka ei ole vielä täysin parantunut vai onko se jotain muuta. Mutta kevyellä liikunnalla mennään toistaiseksi ja klinikkareissua odotellessa.Kasteen kanssa ollaan menty aika ratsupainotteisesti. Sunnuntaina käytiin ~6,5 km maastolenkki ja hienosti meni, kuinkas muutenkaan. Alkumatkasta Kaste vilkuili taaksepäin ja ehdotteli kotiin kääntymistä. Ravissa alkoi keskittyä ja tykkäsi mennä. Otettiin parit laukatkin, ensin ei meinannut laukka oikein nousta, mutta lopulta se nousi ja se oli menoa. Varsin reipasta vauhtia mentiin, mutta hieman pystyi säätämään vauhtia hiljemmaksikin. Hieno Kaste kaiken kaikkiaaan!

Lenkillä

... ja lenkin jälkeen porkkanaa syödessä <3

Maanantaina mentiin ~5,5 km maastolenkki, tällä kertaa vain ravissa ja käynnissä. Alkumatkasta Kaste oli vähän sitä mieltä, ettei häntä paljoa kiinnostaisi lähteä ruoka-aikaan lenkille, mutta kun lähdettiin raviin, muuttui mieli ja lopulta tuntui, että se oikeasti tykkäsi ratsulenkistä. Se oli niin suloinen, kun jokaisen ravipätkän jälkeen piti vilkaista taaksepäin "enks mä ollu hyvä, sun pitäs nyt kehua mua" ja käänsi pään pois vasta, kun sitä kehui ja rapsutti <3 Niin suloinen ratsu-Kaste <3
Tiistaina Kasteella oli vapaa ja keskiviikkona Matti kävi Kasteen kanssa reippaalla ajolenkillä.
Torstaina päätin suunnata Kasteen kanssa ratsukamoissa kentälle. Käynnissä Kaste vähän haahuili ja keskittyminen ei ollut parhaimmillaan. Harjoiteltiin vähän asetusta, vaikkakin pääasiana pidin sitä, että se kulki mihin halusin. Jokunen pieni väistön alku tehtiin, oikealle onnistui paremmin, vasemmalle väistäessä ei oikein poni kulkenut suoraan. Hyvin kuitenkin ekaksi kerraksi. Loppuun päätin testata vähän ravia. Oletin, että Kasteella ei riittäisi tasapainoa, kuin ehkä pitkien sivujen ravaamiseen, mutta raviin lähtiessämme tasapaino pitikin melkein paremmin, kuin käynnissä. Niimpä mentiin jokunen kierros ravissa kentän ympäri, jonka jälkeen lisättiin mukaan parit keskiympyrät. Hienosti meni ja Kaste alkoi jopa rentoutua ja hakea vähän pyöreää muotoa. Kun oltiin ravailtu molempiin suuntiin, lopeteltiin, koska Kaste oli mennyt niin hienosti.

Tunnelmat ennen kentän ratsutreenejä <3


Vaavin kanssa oltiin maanantaina tunnilla (postaus siitä). Tiistaina Vaavi sai pitää vapaan, kun ei ole kuitenkaan tottunut niin pitkiin ratsastuksiin, kuin tunnilla.
Keskiviikkona ratsastelin puolisen tuntia ja kertailtiin tunnin asioita. Vaavi oli selvästi sisäistänyt asiat (myös uudemmat) hyvin, koska meni kaiken tosi hienosti. Tehtiin jopa vähän pitempiä pätkiä pohkeenväistöä ja hienosti meni! Laukannostotkin meni paremmin, kuin aikoihin, pukkeja tuli vain muutama hassu. Pidettiin treeni lyhyenä, kun Vaavi meni hienosti.

Vaavistakin piti ottaa korvakuva <3

Torstaina olin Sirin kanssa tehdyn maastolenkin jäljiltä sen verran kylmissäni, että päätin lähteä Vaavin kanssa maastakäsin kävelylle. Alkuun se oli Vaavin mielestä hirveän jännää, mutta lopulta se vähän rentoutuikin. Välillä vähän tsekkailin, kuinka kuulolla Vaavi on tekemällä pysähdyksiä ja peruutuksia. Välillä oli keskittyminen vähän muualla, mutta pienen muistuttelun jälkeen Vaavi muisti käyttäytyä asiallisesti. Pari jännittävää kohtaa tuli, mm. tien laidassa seisova lana meinasi ilmiselvästi syödä Vaavin, puussa hyppivä orava oli selkeästi sapelihammastiikeri ja mehiläispöntöt olivat vähintäänkin epäilyttävän näköisiä. Hienosti Vaavi kuitenkin käyttäytyi hurjasta puhinasta huolimatta. Mehiläispönttöjen ohi käveltiin muutamaan kertaan, kunnes Vaavi ei enää puhissut ja lana käytiin lähempänä toteamassa vaarattomaksi. Hyvin Vaavi kuitenkin käyttäytyi, etenkin kun ottaa huomioon edelliskerran pomput ja jyräämiset.

Lapsonen ihmettelee suurta maailmaa :)

<3

"Mikä siellä pusikossa rapisee?!?"On ne hienoja nuo lainahepsuni <3 Vähän saisi kyllä pakkaset laskea ja tulla vähän lunta maahan, niin olisi vielä hauskempaa tämä harrastaminen :D Pahoittelut, kun ei ole muita kuin kännykkä räpsyjä tällä kertaa, tallikäyntini vain sattuvat nykyään aina sellaiseen ajankohtaan, että kuvaajaa on vaikea järkätä. Viikonlopuksi ajattelin kyllä raahata Jennin tallille kameran kanssa, pian siis (toivottavasti) uusia kuvia tulossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti