torstai 16. tammikuuta 2014

Vihdoin pakkaset ja LUNTA!

Keskiviikkona (8.1.) vein äitin aamulla kouluun ja tulin kotiin. Vähän pohdin, josko jättäisin tallin välistä sateen takia, mutta iltapäivällä sade lakkasi ja päätin kuitenkin lähteä tallille. Siri ja Kaste oli rokotettu, joten mulla oli vain Vaavin liikutus. Mentiin Vaavin kanssa ihan normiharjoitukset ja meni muistaakseni ihan hyvin. Vaavia vähän kiukutti ja se ei olisi millään tahtonut laukata, vaan pukitteli vain. Lopulta saatiin kuitenkin laukatkin sujumaan ja lopeteltiin siihen. Hoidin Vaavin pois ja olin juuri lähdössä, kun näin Tessan vapaana. Palautin sen takaisin tarhaansa ja suuntasin taas autolle. Ehdin juuri käynnistää auton, kun näin Tessan ja Maijan juoksevan vapaana, joten eikun auton sammutus ja niitä pyydystämään. Tessa suuntasi pienen kunniakierroksen jälkeen talliin, jossa kävin laittamassa sen karsinaansa. Sitten Maijan perään. Se hölmö limbosi aidan läpi Piskon tarhaan ja juoksi siellä ympyrää, eikä meinannut antaa kiinni. Lopulta sain sen kuitenkin kiinni ja palautettua talliin, jonka jälkeen kurvasin äitiä hakemaan.

Torstaina (9.1.) Lasse laittoi aamulla viestiä, jos voisin tehdä torstaina ja perjantaina tallia, kun oli itse kipeänä. Niimpä äitin kouluun viennin jälkeen suuntasin ensin Agriin ostamaan kumisaappaita ja sitten Ilolaan tallitöihin. En ehtinyt/jaksanut/viitsinyt enää lähteä Vaavia liikuttamaan, joten hoidin hevoset sisään ja lähdin hakemaan äitiä koulusta.

Siri saikkulainen <3

Lomalaiset :)

Perjantaina (10.1.) vein äitin aamulla kouluun ja suuntasin Ilolaan töihin. Tessa ja Maija päätti karata heti tarhaan viedessä, joten kun sain ne pyydystettyä, saivat ne ja Vaavi jäädä sisään. Vaavi ei ymmärtänyt, miksi joutui jäämään sisälle ja kiukutteli Tessalle ja piti hirveää möykkää, kun ei päässyt ulos. Rauhoittui kuitenkin, kun siirsin sen toiseen karsinaan sen oman karsinan siivouksen ajaksi. Siivouksen jälkeen lähdin liikuttamaan Vaavin. Tehtiin jälleen samalla kaavalla harjoitukset, tosin jossain vaiheessa päätin kokeilla vähän matkaa harjoitusravia, kun Vaavi meni niin kivasti. Alkuun Vaavilla meni ihan pasmat sekaisin ja se tarjosi laukkaa ja käyntiä ja korvat pyöri ihmeissään, kun pyysinkin vain ravia. Pian se kuitenkin hiffasi ja ravasi niin hienosti. Laukoissa se vähän kuumui ja heitteli pukkeja, joten siellä keventelin välissä, että sain Vaavin taas rauhalliseksi. Saatiin ihan hyviäkin pätkiä ja oli oikein onnistuneet harjoitukset.
Sirin verikokeiden tulokset oli tulleet ja olivat olleet ihan normaalit, joten kevyen liikutuksen sai luvan aloittaa. Niimpä lähdettiin maasta käsin pienelle kävelylenkille. Siri selvästi tykkäsi, kun pääsi vähän liikkumaan. Ja virtaakin tuntui olevan, kun kompastellessa piti oikein kiukkupukitella :D Kiltisti se kuitenkin meni. Tallille päästyä kello olikin jo niin paljon, etten ehtinyt enää Kastetta liikuttaa, vaan otin vain hevoset sisään, heitin ruuat niille ja lähdin äitiä hakemaan.

Pirteänä kävelyllä :)

Yhteiskuva <3

Lauantaina (11.1.) pidin tallivapaan ja oikein kunnon löysäilypäivän. Siivottiin joulukoristeet pois, mutta muuten ei oikein tullut tehtyä mitään. Koirien kanssa oli tarkoitus lähteä lenkille, mutta ei sitten jaksettukaan :D Niimpä ilta tuli sitten vain löysäiltyä tv:n ääressä.

Sunnuntaina (12.1.) olin luvannut Marialle tehdä tallia, joten tällä kertaa suuntasin alatalliin töihin. Siri ja Kaste oli ihan ihmeissään, kun veinkin ne vain pihalle ja jatkoin töitä, enkä vienytkään niitä töihin. Koko ajan hevosia tarhatessa tuijottivat portilla ihmeissään :D Tallityöt sujuivat ripeästi ja oli oikein hauskaa, kun pääsi taas pitkästä aikaa siivoamaan enemmänkin :)
Kahvitauon jälkeen lähdin ratsastamaan Vaavin. Kenttä oli tosi kova pakkasen takia, juoksuttaessa Vaavi ei arkonut, mutta selässä etenkin ravissa se niiaili selvästi ja onnistui tiputtamaan myös vasemman takakenkänsä vasemman etusen lisäksi. Ratsastelin kuitenkin hetkisen käynnissä ja hyvin sujui.
Hoidin Vaavin pois ja sitten lähdettiin Matin kanssa lenkille. Kaste oli aisoissa ja Siri perähevosena. Mentiin ~6,5 km lenkki, aika kevyesti. Sirillä oli ihan älyttömästi virtaa, takaisin tullessa sai ihan kunnolla pitää vastaan, kun Siri meinasi jokaisessa ravisiirtymisessä mennä laukalla Kasteen ohi. Mentiin kotimatka sitten aika hissukseen, niin Siri kesti käsissä, mutta saikun aikana oli selvästi vähän virtaa kasaantunut.
Hoidettiin hepat pois ja jatkoin hommia. Mulla oli peräti kaksi hevosta sisään haettavana, sopiva päivä olla töissä, kun kaikki hevostenomistajat sattuivat tulemaan samaan aikaan ja hakivat itse hevosensa sisään :D
Eli sitten vain hevosten ruokkiminen ja kotiin. Illalla vein vielä Jennin ja Sandran Harjun bussille.

Täytekuviksi Nanan söpöilyt yhtenä iltana <3Maanantaina (13.1.) vein äitin aamulla kouluun ja tulin kotiin. Päivällä lähdin tallille ja mukaani tuli Lännen nopein -blogin kirjoittaja Hanna kuvaamaan. Hanna kuvasi kaikkia kolmea heppaa, enemmän kuvauspäivästä kerron sitten, kun olen saanut kuvat :)
Oltiin sopivasti varttia vaille kolme lähdössä tallilta, joten otettiin äiti kyytiin koululta ja sitten heitin Hannan Boxiin. Käytiin äitin kanssa vielä kaupassa ja sitten päästiin kotiin.

Tiistaina (14.1.) Lasse oli pyytänyt taas tuurailemaan, että pääsee tekemään rästissä olevia kengityspuuhia. Niimpä suuntasin tallille. Aamulla oli pakkasta -19 astetta, joten en pitänyt kiirettä hevosten ulos laittamisessa. Pääsivät kuitenkin jokuseksi tunniksi pihalle ja sillä aikaa siivosin tallin ja kävin liikuttamassa Sirin. Käytiin ilman satulaa maastossa. Mentiin 4,5 km lenkki, enimmäkseen käyntiä, yksi pikkuspurtti otettiin, jossa mentiin vähän ravia ja molemmat laukat. Hienosti meni ja Siri oli oikein kivalla tuulella.

Sirin kanssa pakkaspäivän maastoilut :)

Hoidin Sirin pois ja lähdin hakemaan hevoset sisään ja ruokin ne. Sitten lähdettiin vielä Kasteen kanssa ratsumaastoon. Ekaa kertaa mentiin yksin ja meni niin hienosti että! Melkein oli kivempi mennä Kasteella yksin, kun Sirin kanssa, se oli pirteä ja kulki korvat hörössä. Mentiin ~2 km lenkki, kolme ravipätkää otettiin, muuten käveltiin. Kyllä se Kaste vaan osaa kerta toisensa jälkeen yllättää järkevyydellään, hieno ponski!
Hoidin Kasteen pois ja olin jo lähdössä kotiin, mutta jäinkin sitten seuraamaan muiden kanssa, kun Jamilla oli ähky. Eläinlääkäriä piti odotella pari tuntia ja lopulta pääsinkin sitten lähtemään vasta seitsemältä. Jami tuli kuitenkin kuntoon ja sehän on pääasia.

Ekaa kertaa yksin ratsumaastossa, on se vain niin hieno ratsuponski <3

Keskiviikkona (15.1.) vein äitin aamulla kouluun ja suuntasin sitten Ilolaan tallitöihin. Eläinlääkäri oli tulossa rokottamaan hevosia, joten vein vain mustat pojat pihalle. Eläinlääkärin piti tulla 9-10 aikoihin, mutta tuli lopulta vasta 11 jälkeen. Niimpä tuli vähän erilainen tallipäivä, kun tuli siivottua karsinatkin vähän eri aikoihin. Kuitenkin hommat oli tehty ja kahvitaukokin pidetty sopivasti puoli kahteen mennessä, kun Matti tuli. Lähdettiin lenkille, Matti ajoi Kasteella ja mä ratsastin Sirillä. Käytiin katsomassa, josko pellolla voisi jo mennä, paikoitellen se olikin jo ihan hyvä, mutta toisissa kohdissa upotti niin paljon, ettei siellä voinut oikein vielä mennä. Pellon pintaan kun ei saisi jäädä monttuja, muuten pellon käyttö lupa raukeaa. Niimpä lähdettiinkin sitten tielle ajelemaan ja päätettiinkin mennä ympärilenkki, eli ~10 km. Sirillä oli vieläkin virtaa ja jarrut oli vähän hukassa. Hyvin meni siitä huolimatta ja ainakaan ei ollut jäykkyydestä tietoakaan.
Hoidettiin ponskit pois ja sitten lähdin hakemaan heppoja sisään. Heitin niille rehut ja lähdin sitten kotia kohti.

Torstaina (16.1.) pidin kotipäivän. Vein äitin ja Lauran aamulla kouluun ja tulin kotiin. Iltapäivällä hain äitin ja Lauran koulusta ja suunnattiin taidetehtaalle ostamaan Lauralle luistimet. Käytiin vielä ruokakaupassa ja hesessä syömässä ja sitten tultiin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti