tiistai 26. tammikuuta 2016

Raspaus ja jarrut hukassa

© Jenni Wallin 9.1.16

Kyllä säät muuttuu nopeaan. Viime viikolla jouduttiin vielä perjantaina pitämään hevoset sisällä pitämässä vedet sulina, kun mittari näytti aamusta -31 astetta. Tänään sataa räntää/vettä/kaikkea siltä väliltä ja lämpötila plussan puolella. Plääh. Saas nähdä kauanko pärjätään Toon kanssa ilman kenkiä, jos säät pysyy tällaisina. Viime viikolla päästiin kuitenkin liikkumaan ihan hyvin, ti, pe, la ja su.

© Jenni Wallin 16.1.16
Tiistaina (19.1.) ratsastin pellolla ja yritettiin Toon kanssa vääntää hieman koulua. Tai minä meinasin, Toon mielipide oli "tylsää, mennään tuonne pellon reunaan ja baanatetaan täysiä, jookos?". Ohjaus oli hieman hukassa ja hevonen kiemurteli miten sattui ja kuskilla ei ollut hajuakaan, mitä tehdä. Hups, ehkä me tarvitaan vähän treeniä, ennen kun meitä voi kutsua ratsukoksi :D

Kännykkäkuva lauantain ratsulenkiltä

Perjantaina (22.1.) Estola kävi raspaamassa tallin hepat. Estola tykkää raspata ilman rauhoitusta ja meidänkin 13 raspattavan joukosta vain kaksi täytyi rauhoittaa. Arvatenkin toinen näistä oli mun mussukkani :D Kännin jälkeen Too käyttäytyi oikein hyvin. Piikkejä oli jonkin verran, muttei mitään kovin pahaa. Hyvä raspausväli siis. Viimeinen maitohammas roikkui vielä mukana, joten Estola nappasi sen irti ja totesi "noin, nyt sun hepasta tuli aikuinen!"

Kuva Googlesta
Vaikkei piikkejä ollut hirveästi, päätin mennä perjantain ja lauantain lenkit ilman kuolaimia, Too kun kuitenkin toimii niinkin ihan hyvin. Meillä kuolaimettomana toimii Monty Robertsin Dually -riimu, jossa nenän päälle tulee normaalin riimun turpahihnan lisäksi kaksinkertainen narunyöri, jossa on renkaat molemmissa päissä. Perjantaina -23 asteen pakkasessa käytiin kevyt lenkki länkkärillä ja Duallylla. Too halusi metsään, joten käytiin pätkä rämpimässä metsässä. Tielle palatessa jarrut hävisi ja tehtiin hieno liukupysähdys kun Kaste tuli vastaan Toon painellessa täyttä laukkaa. Hups! Muutoin jarrut toimi lenkillä ihan ok, joten en viisastunut lauantaina, vaan lähdettiin lenkille samalla varustuksella. Käytiin hieman pidempi lenkki ja otettiin enemmän vauhtiakin, kun pakkasta ei ollut niin paljoa. Ravia Too ei oikein malttanut mennä, vaan laukka oli päivän askellaji. Virtaa riitti ja jarrut toimivat vähän viiveellä. Hengissä selvittiin, mutta päätin, että sunnuntaille on ehkä parempi pistää kuolaimet suuhun :DInnokas tyttö odottamassa lenkille lähtöä sunnuntaina

Sunnuntaina (24.1.) lähdettiinkin ajolenkille. Lunta oli satanut jonkun verran ja tie oli melko raskas. Mentiin pitkä ja rauhallinen lenkki, kilometrejä kertyi 13 ja aikaa meni hieman päälle tunti. Kevyttä hölkkää mentiin suurin osa matkasta, parissa kohtaa Too otti vähän vauhtia. Kotiin kävellessä Toon teki hirveästi mieli ottaa ravia, mutta kilttinä tyttönä hän otti vain puolikkaan askeleen, käänsi korvan taakse päin ja totesi "ei se kuski tätä haluu, kävellään sitten" <3 Yleensä se ottaa ravin ja joudun siirtämään sen käyntiin, mutta tällä kerralla neiti ymmärsi itse sallitun askellajin.


1 kommentti:

  1. Kyllähän hyvän kännin jälkeen kuka tahansa käyttäytyy mukavasti :) hihihi!

    VastaaPoista