torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukalenteri - 20. luukku!

Nana ja Dina

Mittelspitz-narttu Cadinan Nadja, s. 28.04.2010
i: C.I.B. Mahtivahdin Hiewatha e: FI MVA Cadinan Katariina

FI MVA Mittelspitz-narttu Cadinan Oili, s. 01.05.2010
i: FI MVA Cadinan Maestro e: Cadinan Oma

Nana ja Dina ovat siis meidän koiria. Kun päätimme alkaa etsiä koiraa, oli ensimmäinen vaihtoehtomme mäyräkoira. Koiria etsiessämme rupesimme kuitenkin ihmettelemään, mikä ihme on tuo mittelspitz, jota joka paikassa tarjotaan. Googletettiin se ja todettiin, että tuollainen suloinen karvapallo me tahdotaan. Kasvattajalistaa katsoessa silmään osui Juornaankylästä kennel Cadinan, johon otettiin sitten yhteyttä. Yksi pentue oli syntymässä vapun tienoilla, joten varattiin yksi pentu. Sitten alkoi pitkä odotus. Viimein pentue syntyi ja jonkun ajan kuluttua saatiin mennä katsomaan pentuja.


Nana ja Dina Juornaankylässä kasvattajan luona

Ja voi että, niin suloisia pikku karvapalloja! Kasvattaja kertoi, että parin päivän päästä mitteli pentueesta oli syntynyt myös kleinspitz pentue. Kasvattaja toi kleinitkin näytille ja ehdotti, jos haluttaisiin ottaa narttupentu sijoitukseen. Hän oli ensin ajatellut pitää sen itse, mutta voisi antaa sen sijoitukseen kun asutaan niin lähellä. Kauaa ei meitä tarvinnut ylipuhua ja 19.6. oli viimein se onnenpäivä, kun haettiin karvapallot kotiin <3


Nana ja Dina ekaa päivää kotona

06/2010

07/2010

08/2010

09/2010

10/2010

11/2010

12/2010

Nana ja Dina ovat meille ihan kotikoiria, Dina on käynyt jokuset näyttelyt kasvattajan kanssa ja yhdet meidän kanssa ja ensi kesänä se toivottavasti saa pentuja, onhan se sijoituskoira. Nana on täysin kotikoira, sen vanhemmilla on c- ja d-lonkat, joten sitä ei kannata jalostukseenkaan käyttää. Nanan ja Dinan kanssa ei harrasteta mitään koiralajeja, mutta välillä ne pääsevät hyppäämään esteitä takapihan koira-aitaukseen, jonne Jenni on rakentanut esteitä. Molemmat osaavat myös joitain temppuja: istu, maahan, kieri, kuole, tassu, toinen tassu, tanssi. Nana osaa vielä näiden lisäksi istua pupuna ja kävellä etutassuilla kottikärry kävelyä jonkun pitäessä sen takatassuista kiinni. Dina osaa myös kävellä pieniä matkoja takajaloillaan ja noutaa palloa (halutessaan).


12/2011

05/2011

06/2011

Nana on koirista se rauhallisempi sohvaperuna, mutta innostuessaan pomppii  tasajalkaa ja pyörii ympyrää :D Lenkille lähtiessä Nana alkaa juosta innoissaan ympäriinsä, eikä malta pysyä paikallaan ollenkaan. Leluista Nana ei niinkään välitä, se leikkii mieluummin Dinan kanssa painia. Nana on sen verran ahne, että tekee miltei mitä vain saadakseen ruokaa. Sen vuoksi sille onkin ollut helppo opettaa temppuja. Esteitäkin Nana pomppii aivan innoissaan, agility geenit tulevat varmasti isältä. Nana on siitä hauska, että se haluaa ihmisten rapsuttavan itseään varpailla. Hauska selitellä vieraille koiran tullessa varpaisiin ja pitäessä tassuilla varpaista kiinni, että se haluaa varvasrapsutusta :D


Agility-Nana

Nana tahtoo lenkille <3








Dina taas on meidän rämäpää. Se on innokas lelujen retuuttaja ja luiden nakertaja. Mieluisen lelun (tai luun) löytäessään se saattaa alkaa itsekseen riehumaan ihan innoissaan. Erityisen innostunut se on palloista, etenkin jos pallosta kuuluu vielä ääni, niin sitä parempi. Dina on aina valmiina leikkiin ja onkin ihan innoissaan, jos joku heittää sille palloa tai leikittää luulla tai lelulla. Dinalle ei ole ollut yhtä helppo opettaa temppuja, kuin Nanalle, mutta hyvin sekin on oppinut osaamansa temput, vaikka niiden opettamiseen onkin mennyt enemmän aikaa. Lenkille lähtiessä Dinakin on Nanan tapaan innoissaan, mutta malttaa pysyä paremmin paikoillaan. Dina inhoaa haalareita, valjaita ja heijastinliiviä, ei se erityisemmin pannastakaan välitä, mutta on tajunnut, ettei lenkille pääse ilmankaan. Jos se edes näkee jonkun ottavan haalarit tai heijastinliivin esiin, se juoksee kiireesti sängyn alle piiloon tai vain karkuun. Kun sille saa puettua haalarit tai heijastinliivin päälle, se seisoo ensin hyvin masentuneena paikoillaan ja sitten juoksee häntä koipien välissä nolona piiloon. Meidän metsäkoira ei tahdo vaatteita! :) 


Dina ja palloja

Dina ja Tassu



Rusakko-Dina <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti