tiistai 18. joulukuuta 2012

Tonttuilua ja gramaanit

Maanantaina (10.12.) meillä oli aamusta ohjausharjoitus. Sanni, Kirsi, Neea ja Sofia pitivät tuntia ja me loput seurattiin ja etsittiin kehityskohtia. Tunnin jälkeen pidettiin taas yhteenveto ja kaikkea uutta tuli taas opittua. Alkaa tässä pikkuhiljaa jo itselle tulla hinku päästä taas testaamaan sitä ohjausta :D

Iltapäivällä meillä oli opinnäytetyötä, jossa vähän koottiin kaikkien tekstejä yhteen. Yo-11 esitteli meille oman opinnäytetyönsä, josta saatiinkin sitten inspistä alkaa tehdä power point esitystä meidän omasta opinnäytetyöstä. Sovittiin, että meidän luokka esittää opinnäytetyön 14.1. joten sitä ennen pitäisi vissiin kerätä kaikki tekstit lopullisesti kasaan ja tehdä power point esitys loppuun.

Illalla käpsyttelin iloisena ravitallille päin, aikeenani mennä valjaskerhoon, mutta tietenkin se oli juuri tämä viikko, kun valjaskerho oli peruttu. Tulipahan tehtyä pieni happihyppely.
Myöhemmin Tiia soitteli ja kyseli, lähdenkö kuvaamaan Ilken irtojuoksutusta. Lähdinhän mä ja vaikkei Ilkeä kauaa kiinnostanut juosta, tuli ihan kivoja kuvia. Kamera vain vähän temppuili, en tiedä johtuuko se pakkasista, vai suunnitteleeko se hajoavansa, kun siitä on nykyään tullut aika hidas. Mutta täytyy tosiaan toivoa, että johtuu vain pakkasista, koska en kuitenkaan vielä haluaisi uuttakaan ostaa ja huollossakin se vasta kävi.

Shet-r Ilke
Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina (11.-13.12.) oli normaalit 8-16 lukiopäivät ja etenkin keskiviikko iltapäivä tuotti tuskaa; viimeiset neljä tuntia matikkaa! Mutta siitäkin selvittiin.
Keskiviikkona (12.12.) Tiia pyysi illalla kuvailemaan, kun ohjasajoi Ilkeä. Kuvista tuli ihan kivoja, vaikka kauaa Tiia ei jaksanut esteiden välissä vääntää (molemmissa maneeseissa oli esteitä, joita ei saanut siirtää, joten tila oli vähän ahdas).
Shet-r Ilke
Perjantaina (14.12.) oli lukiota 8-14, jonka jälkeen lähdettiin Rimman kanssa ajelemaan kotia kohti. Kotona annoin koirille ruokaa ja etsin itsellenikin jotain syötävää. Kun äiti ja Jenni tuli kaupungista, lähdettiin äitin kanssa ruokakauppaan. Ja edistystä, kauppareissun jälkeen äiti totesi, että oli ensimmäinen reissu, kun ei pelännyt mun kyydissä ollenkaan. Onhan se ihan hyvä, että neljän kuukauden jälkeen ei enää pelota mun kyydissä.
Illalla lähdin vielä koirien kanssa lenkille ja päätin, että nyt kuntoillaankin ihan kunnolla! Kahlattiin meinaan koirien kanssa yksi auraamaton ~½ kilsan pituinen tienpätkä. Lunta oli paikoitellen mun polveen asti, joten koiraparat joutuivatkin kuntoilla ihan urakalla. :)

Lauantaina (15.12.) Ellu kävi isänsä kanssa tallilla, joten mulla oli kotipäivä. Lauantaina olikin joulukalenterissa aikataulupostaus, eli sieltä näkeekin lauantain puuhat :) Lyhyesti kerrottuna käytiin Jennin ja Lauran kanssa kaupungilla ja ilta meni lahjoja paketoidessa ja hiuksia värjätessä.

Sunnuntaina (16.12.) lähdettiin Jennin kanssa puolilta päivin tallille tarkoituksena ottaa vähän tonttukuvia. Harmittavasti alkoi pyryttää lunta vähän ennen kun lähdettiin, mutta jälkikäteen kuvia katsoessa totesin, että lumisade oli ihan kiva lisä. Harjailtiin siis Siri ja Kaste ja Siri sai tonttulakin päähänsä. Kasteelle meinattiin ensin laittaa poronsarvet, mutta päätettiin kuitenkin jättää laittamatta, koska ei löydetty mitään, millä oltaisiin saatu panta kiinni.

Tui tui, tonttuponi <3

Mentiin kentälle, päästettiin Kaste irti ja Jenni punttas mut Sirin selkään. Jonkun aikaa sitten tuuppailtiin siinä, ei mitenkään erityisen tosissaan, aikalailla ympäriinsä hölkkäilyä se oli :D Jossain vaiheessa päätin päästää Sirinkin irti ja siirtyä itse kameran taakse, kun Jenni valitti, ettei kuvista tule mitään kun sataa lunta. Ajateltiin, että annetaan Sirin vain käppäillä ympäriinsä rauhassa ja juoksutetaan vain Kastetta. Vähän aikaa se onnistuikin, mutta sitten Siri innostui lähtemään mukaan riehumaan. Mikäs siinä, hienoa liikettä esittelivät molemmat ponskit kun vähän innostuivat :) Eikä kuvatkaan kovin huonoja olleet, lumisateesta huolimatta. Vähän photoshoppasin pahimpia lumihiutaleita pois, mutta muuten kuvat olivat oikein hyviä :)
Loppuun käveltiin metsäpolku ympäri niin, että mä talutin Kastetta ja Jenni ratsasti Sirillä. Siri käyttäytyi oikein hyvin, mitä nyt teki yhden pienen sivuloikan, mutta mulla oli vissiin tarpeeksi tuima ilme, kun liike pysähtyi kun seinään, kun Siri tajusi mun tulevan Kasteen kanssa perässä :D

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
(eipä muuten ollut erityisen käytännöllistä tuo liinan virittäminen, Kaste kun oli haluton seuraamaan ja Sirillä meni hermot Kasteen jatkuvaan kiehnäykseen :D )

© Jenni Wallin

Tui tui <3



Jostain syystä tykkään tästä kuvasta tosi paljon, vauhtia löytyy ja vaikkei Kasteen pää näykään kunnolla, on jotenkin tosi kiva kuva :D



Tässä on menossa joku Sirin väistämis liike :D


Tuleva ravuri!



Asenteella mennään <3


Puoli seitsemältä Rimma tuli hakemaan ja lähdettiin Harjua kohden. Sää oli aika kamala ja matka kesti melkein tunnin normaalia kauemmin. Päästiin kuitenkin ehjänä perille.

Maanantaina (17.12.) meillä oli aamulla yrittäjyyttä ja yritystaloutta. Tavallaan mielenkiintoista, mutta tuli vissiin edellisenä iltana valvottua liian pitkään, kun jälkimmäisellä tunnilla vähän nukahdin :D


Sukupostista pöllitty kuva :)
Iltapäivällä meillä oli pitkästä aikaa ratsastusta. Mä sain ratsukseni Lumin, jolla olen kerran aiemmin mennyt (eikä oikein ollut heppa silloin hanskassa...). Riemua lisäsi se, kun opettaja kehotti laittamaan gramaanit. Mä en ole koskaan ennen gramaaneilla mennyt, en edes kaksilla ohjilla ylipäätään. Oletin siis, että tunnilla tullaan rynnimään ympäri maneesia hallitsemattomasti ja mä oon ihan solmussa niiden ohjien kanssa... No en nyt ihan, otin tavoitteeksi, että heppa olisi edes melkein koko ajan hanskassa. Ja sehän oli. Mentiin tunnilla neljäsosa etuosankäännöksiä, ympyröitä ja vähän pohkeenväistöä. Lumi oli melkein koko ajan mun hallinnassa, yhdessä vaiheessa se kuumui vähän turhan paljon ja heitti aika hienon pukinkin, kun olisi halunnut laukata. Lopputunnista Lumi meni kuitenkin jo tosi hienosti, kun itsekin aloin ratsastaa pukista kimpaantuneena :D En sitten tiedä johtuiko gramaaneista vai olenko vain kehittynyt ratsastajana, kun Lumi tosiaan pysyi melkein koko tunnin ajan hanskassa. Enkä muuten ollut ihan solmussa niiden gramaanien kanssa. Alkuun oli hankaluuksia säätää ohjia sopiviksi ja koko ajan tuli huomautusta, että nivelohja roikkuu. Jossain vaiheessa kuitenkin hoksasin idean ja sain ohjat pysymään sopivina. Ihan mielenkiintoista :)
Illalla oli valjaskerho, jossa sain viimein suitset valmiiksi. Ja kyllä tuli hienot! Kuvaa laitan vasta joulun jälkeen, ettei Ellu vain näe suitsia, jos sattuisi jotain kautta tänne eksymään ;)

Tänään tiistaina (18.12.) meillä oli normaali 8-16 lukiopäivä. Eipä siinä ihmeempiä, tuskaa tuotti kolmen tunnin matikkaputki ja oikeastaan koko päivä. Plaah, missä olet motivaationi? :D Noh, huomenna ja torstaina vielä kahdeksan tunnin lukiopäivät ja sitten pääsee kahdeksi viikoksi joululomalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti