tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukalenteri - 4. luukku!

Neljäs päivä joulukuuta ja joulukalenterista löytyy postaus: Minä valokuvaajana!

Olympus u760,S760

Kesällä 2007 äiti osti meille ensimmäisen digikameran, sitä ennen äitillä oli joku ikivanha filmikamera, jota ei muut saaneet käyttää. Digikameran ostettuaan äiti antoi myös mun tutustua kameraan (koska ei itse olisi varmaan osannut sitä edes käyttää :P) ja melko lailla ominkin kameran. Kamerahan oli joku Olympuksen pokkari, jolla kuvanlaatu ei ole ihmeellistä, mutta enpä mä silloin siitä mitään ymmärtäntytkään. Kuvailin paljon ja äitiltä sainkin usein kommenttia, että eikö vähempikin riittäisi. Meidän sen aikainen kissa Onsku joutui kameran eteen lähes päivittäin.




Sony Cyber-shot DSC-S950

Kesällä 2009 sain enoltani rippilahjaksi oman pokkarin, Sony Cyber-shot DSC-S950, jolla sitten tuli kuvailtua senkin edestä. Kuvia tuli otettua eniten hoitohevosestani Ronjasta ja taidettiin me kaverin kanssa jokunen kerta käydä heppatapahtumissakin kuvailemassa. Kuvat eivät olleet ihmeellisiä, mutta kyllä niistä kohteen tunnisti - ainakin välillä... Tarkennukset oli usein pielessä ja kuvanlaatu aika heikkoa, joka sitten loppujen lopuksi alkoikin ärsyttää ja aloin harkita järjestelmäkameran ostoa.






Nikon D3100 <3
Vuoden 2010 lopussa päätin sitten, että tahdon järjestelmä kameran ja joulun jälkeen käytiinkin sitten ostamassa tämä nykyinen Nikon D3100. Ensimmäiset puolitoista vuotta (?) kuvailin lähinnä automaattiasetuksilla, kunnes aloin pikkuhiljaa kokeilla ja opetella manuaalien käyttöä. Tämän vuoden syyskuusta marraskuuhun olin verkkovalokuvauskurssilla, jossa opin paljon uutta valokuvauksessa ja osaan ajatella asioita enemmän kuvaa ottaessa, kuin ennen vain kuvia räpsiessä. Ensi vuoden alussa alkaa sitten jatkokurssi, jossa käydään tarkemmin läpi kuvan käsittelyä.






Mie ja Nikon 09/2012
© Jenni Wallin
Olen viime aikoina käynyt aika paljon läpi vanhoja kuvia ja kyllä sen huomaa, että kehitystä on tapahtunut - ja aika paljonkin. Etenkin jos vertaa pokkariaikoihin, jolloin kuvat tosiaan olivat pelkkiä näpsyjä, enpä ottanut paljon paineita, jos tarkennus oli pielessä tai kuva on muuten sommiteltu huonosti. Nykyään sitä osaa jo vähän enemmän kiinnittää huomiota etenkin kuvan tarkkuuteen ja sommitteluun. Ja osaapa jopa käyttää niitä manuaaliasetuksia ;) Vanhoja kuvia katsellessa pysähdyin kyllä usein miettimään, miltähän tämäkin kuva näyttäisi, jos ottaisin sen nyt, vähän osaavampana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti