maanantai 10. joulukuuta 2012

Kilometripostaus koirien kuvilla :)

Viimeisimmästä normipostauksesta onkin jo pieni ikuisuus, joten parempi varautua kilometripostaukseen :D

Torstaina (29.11.) meillä oli 8-16 lukiopäivä, jossa ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä. Illalla lähdin kuvailemaan Ilkeä, kun Tiia ohjasajoi sitä. Kuvista tuli ihan kivoja :)

Shet-r Ilke

Perjantaina (30.11.) meillä olisi ollut 8-14 lukiopäivä, mutta lähdettiin Niinan ja Rimman kanssa jo puoli yhden aikoihin, koska sää oli aika kehno ja Rimman piti ehtiä viemään auto Keravalle neljäksi vaihtoa varten. Matkalla ei paljoa muusta puhuttu kuin säästä, edellä menevät autot katosivat lumipilveen parinkymmenen metrin päässä ja ajeltiin suosiolla normaalia hiljempaa. Yhdessä mutkakohdassa käytiin poikittain tiellä ja kaiken kukkuraksi vastaan oli juuri tulossa bussi! Rimma sai kuitenkin auton suoristettua ja totesi, että toivoo tosiaan uuden omistajan älyävän ostaa uudet talvirenkaat :D Loviisasta eteenpäin tultiinkin sitten pikkuteitä, kun todettiin, ettei lähdetä moottoritielle liukastelemaan. Siellä koettiin kauhunhetkiä rekan lähtiessä ohittamaan, mutta muuten ei valittamista. Sanoin Rimmalle moneen otteeseen, että voin kyllä kävellä meidän tien, jos se on pahassa kunnossa (meidän tiehoitokunnan tuntien hyvin todennäköistä), mutta Rimma oli sitä mieltä, että vie mut kotiin asti. Meidän tielle käännyttäessä todettiin kuitenkin, ettei päästä risteystä edemmäs, kun lumi oli pakkautunut siihen ja Bemmi on niin matala, että siihen tökättiin. Rimma sitten vain peruutti pois lumikinoksesta ja jätti mut pysäkille. Kotiin kävellessä laskeskelin, että vaikka risteyksestä oltaisiinkin päästy, niin oli ainakin neljä potentiaalista kiinni jäämispaikkaa...
Jätin suosiolla myös tallin välistä, koska eipä siinä säässä olisi ollut järkeä lähteä ratsastamaankaan saati sitten autolla ajamaan.

Lauantaina (1.12.) tuli näköjään iltapäivästä kuvailtua koiria (kätevää kun on kuvissa päivämäärät, niin näkee mitä on milloinkin tehnyt :D ).

Aina niin kuvauksellinen Dina :D
Lentävä Dina :D

Kävin kyllä tallillakin, mutta eipä ole mitään muistikuvaa, mitä siellä tehtiin... Ellun kanssa kuitenkin talleiltiin. Taidettiin olla kentällä ja Ellu teki talutusharjoituksia Sirillä. Jep, niin se taisi olla :D Tuuppailin aluksi ja Siri meni tosi kivasti, loppuun Ellu rupesi syynäämään mun istuntaa ja menin sitten ilman jalustimia hölkkää ympäri kenttää ja keskityin vain istuntaani. Ellu totesi, että vinouden olen saanut hyvin korjattua, mutta jalkoja ja etenkin oikeaa jalkaa, pitäisi saada rentoutettua. Loppua kohden sainkin sen vähän rentoutumaan, mutta taisi olla jalalle epänormaali asento, kun rupesi lonkkaan ja polveen särkemään jälkikäteen :D Täytyy vissiin ottaa ihan tavaksi, että keskittyy sen jalan rentouttamiseen.

Sunnuntaina (2.12.) lähdin jälleen Ellun kyydillä tallille, mutta tällä kertaa en lähtenytkään liikuttamaan heppoja vaan ihan vain kameran varteen Pinjaa kuvailemaan :D Ulkona oli lievästi sanottuna kylmä ja huomasi kyllä kuviakin läpikäydessä, että oli vissiin vähän kädet tärissyt kun puolet roskiin menneistä oli sellaisia, joissa kohde olikin heilahtanut kuvan ulkopuolelle :D Mutta ihan kivoja kuvia sain kuitenkin, kylmästä huolimatta :) (näin jälkikäteen kuvia katsellessa on kyllä pakko sanoa, että tuo Heppu on ihan syötävän suloinen <3 Jotenkin se vain sopii kuin nakutettu tuohon lumiseen taustaan :D Ja värikin on täysin passeli, niin jopa näkyy kuvissa :D)

Shet-r Hemil

Shet-r Hemil

Pv-r Dar

Ainiin, ennen tallille lähtöä nappasin myös muutaman kuvan Ellun koirista, Tassusta ja Tiltusta :)

Tassu ja Tiltu

Maanantaina (3.12.) vein äitin aamulla kouluun ja ajelin sen jälkeen kotiin. Kymmenen aikoihin lähdin sitten tallia kohti ja matkan varrella tiputin Jennin tet-harjoittelupaikkaansa ja Lauran kouluun. Matkalla kävin myös Robinhoodista ostamassa patterikäyttöiset lämmitettävät pohjalliset ja lämmitettävät rukkaset. Pattereita en kerralla ostanut riittävästi, mutta laitoin toiseen pohjallisen lämpenemään ja siinähän sitä huomasi ainakin eron, että neljän tunnin tallireissun jälkeen lämpimällä pohjallisella varustettu jalka oli vain hiukan kohmeessa, kun toisen jalan varpaat oli ihan jäässä. Suosittelen kyllä lämpimästi, ihanaa kun voi tallilla puuhastella ilman jäätyneitä varpaita!

Lämpöpohjalliset

Lämpörukkaset
Siri 12/12

Kaste 12/12

Tallilla hain harvinaisen positiivisella mielellä olevan Sirin tarhasta ja vein sen talliin satuloitavaksi. Positiivisena heppa pysyi niin kauan, kun tajusi, ettei tallissa ole muita... Sen jälkeen alkoi hirveä yrmyily ja oven tökkiminen. Pari kertaa meinasi ihan liueta paikalta saatuaan oven auki. No, saatuani Sirin varustettua, lähdimme kentälle. Taisin tuuppailla ihan normi treenit, paljon ympyröitä ja jonkun verran väistöjä. Taidettiin me loppuun mennä huvikseen K.N. Special ratakin ja ihan hyvin meni. Siri oli tosi kiva ratsastaa ja toimi tosi hyvin. Loppukäynnit päätin lähteä kävelemään metsäpolulle ja ai että kun olisi ollut kamera mukana, oli niin ihanan näköistä kun luminen metsä, aurinko pilkistää puiden takaa ja heppa tyytyväisenä kävelee korvat hörössä <3 Hirveä hinku tuli lähteä maastoon, joten päätinkin soitella Ellulle ja kysäistä, jos saisin lähteä vielä Kasteella ajamaan. Luvan saatuani hain Kasteen valjastettavaksi ja sitten mentiin. Aurinko oli kylläkin siihen mennessä jo kadonnut, mutta nautiskelin silti talvisesta maisemasta näpit jäässä. Mentiin aika kevyt hölkkälenkki. Kaste on niin kiva ajaa, kun se osaa ottaa rennosti koko matkan, ei edes hätkähtänyt kun melkein nenän edestä lähti lintuparvi lentoon. Takaisin tullessa alkoi vissiin kuitenkin olla vähän energiaa, kun ei olisi kotipihassakaan maltettu kävellä, oli kai Kasteen mielestä kuitenkin liian kevyt lenkki :D Kun olin Kasteen hoitanut pois, lähdin ajelemaan kaupunkiin päin ja kävin citymarketissa ostamassa lisää pattereita. Siihen mennessä äitikin oli päässyt koulusta, joten ajeltiin kotia.

Tiistaina (4.12.) vein taas äitin aamulla kouluun ja ajelin sitten kotia. Kotona olin aamupäivän ja silloin tuli koiriakin vähän kuvailtua.

Puoli yhden maissa lähdin ajelemaan tallia kohti. Perillä otin molemmat hobut sisälle ja harjasin ne. Kun Matti tuli, aloin satuloida Siriä Matin valjastaessa Kasteen. Sitten lähdettiin maastoon. Siri sai kulkea edellä alkumatkan ja olikin oikein tyytyväinen johtajan rooliinsa. Vähän se tuntui kyttäilevän puskiin, mutta muuten oli oikein asiallinen ja tosi kiva. Kun käännyttiin kotiin päin, jäätiin Sirin kanssa Kasteen taakse, mikä osoittautuikin ihan hyväksi vaihtoehdoksi, koska Siri teki parikin syöksy yritystä ekan ravipätkän aikana. Kovasti se oli nyreissään ja kulki tosi äkäsenä Kasteen perässä. Puoli matkassa kotiin huomasin, että korvat menivät normaaliin aasi-asentoon ja totesin, että nyt taisi Siri luovuttaa ja seuraavassa ravipätkässä mentiinkin jo todella rauhallisesti ja ei enää yritetty ryysätä Kasteen ohi. Loppumatkan Siri menikin sitten tosi hienosti <3

Kaks samannäköstä :D

Keskiviikkona (5.12.) vein äitin yhdeksäksi kouluun ja jäin siitä sitten kaupungille shoppailemaan. Sain melkein kaikki joululahjat hankittua, vaikka loppua kohden alkoikin jo ahdistamaan kaupoissa kiertely (en ole kauhean shoppailu ihminen, pari kauppaa nyt vielä menettelee, mutta sen jälkeen alkaa riittää). Sain kuitenkin vietettyä ihan kiitettävän kauan aikaa kaupungilla, koska puoli yhdeltä käänsin auton tallia kohden. Otin taas Sirin ja Kasteen molemmat sisään harjattavaksi ja Matin tullessa satuloin Sirin ja Matti valjasti Kasteen. Ja sitten lähdettiin. Tällä kertaa mentiin Sirin kanssa koko lenkki edellä ja Siri olikin mitä mainioimmalla päällä. Kotoa poispäin oli ehkä vähän liiankin tahmatassu, mutta kotiin päin oli sopivan reipas. Uskallettiin huoletta tulla laukalla kotiin päinkin ja Sirikin vaikutti oikein tyytyväiseltä. Kauheasti se vain vilkuili taakseen, ettei Kaste vahingossakaan pääse pujahtamaan ohi :D Mutta oli tosi ihana lenkki ja vähän reippaampi kuin edellisenä päivänä :)
Tallilla hoidettiin hepat pois ja sitten äiti jo soittelikin hakemaan. Hain jäätyneen äitin kaupungista (hups, en toki jäänyt vielä tallilla suustani kiinni ja äiti joutui odottelemaan pakkasessa) ja sitten mentiin kaupan kautta kotiin.
Täytyy vielä mainostaa, että keskiviikkona oli koko lenkin ajan-15° ja -12° välillä pakkasta, mutta ei ollut sormet eikä varpaat jäässä, kun oli lämpö-pohjalliset ja -rukkaset. ;)

Luminen lyhty, kuva tiistailta :)
Torstaina (6.12) oli itsenäisyyspäivä, mutta olin luvannut lähteä kuvaamaan lännenratsastustuntia, jonka tallilaiset olivat järjestäneet Cristalle syntymäpäivälahjaksi. Tunti oli Hyvinkäällä Jokirannan ratsastuskoulussa ja ihan kivoja kuvia sain, vaikka maneesissa olikin melko pimeää. Oli kyllä todella mielenkiintoista katsottavaa ja olisi kyllä ollut ihan mielenkiintoista itsekin olla tunnilla. Todennäköisesti ei olisi hevonen liikkunut mihinkään, etenkin, oikean jännittäjä-jalkani takia. Mutta täytyy ehdottomasti olla hereillä, jos vaikka järjestäisivät toisenkin tunnin talliporukalla :)


Torinh-r Kvahr "Vaari", QH-o Jac Ice Bar "Jackie", QH-t The Blue Flame "Flame"
Torinh-t Elawa "Ella", xx/Baskhir-r Rudolf Rednose "Rudi"

Ilta menikin sitten kotona tv:tä katsellessa ja dataillessa. Niin, ja innostuinhan mä vähän kuvailemaankin illalla:

Jenni teki muffinsseja :PPerjantaina (7.12.) olin aikeissa lähteä tallille, mutta äiti pisti kapuloita rattaisiin, eikä antanut lähteä autolla, koska SATOI LUNTA... -.-' Vähän paloi hihat siinä vaiheessa ja kävelinkin sitten koirien kanssa reippaan ~7km lenkin toivoen, että se olisi auttanut. Eipä auttanut, joten eikun lukittauduin pariksi tunniksi omaan huoneeseeni datailemaan musat täysillä ja pikkuhiljaa sitten mieliala parani. Ei oo vähään aikaan tullut kilahdettua noin pahasti, mutta mä kun en osaa olla pitkävihainen, olin jo iltaan mennessä leppynyt.

Yritin kuvata lintua :D Kuva tiistailta

Lauantaina (8.12.) käytiin koirien kanssa riehumassa metsässä ja tuli taas räpsittyä jonkun verran kuvia. Otettiin myös kotipihassa jokunen joulukuva koirista tonttulakit päässään.
Siri 12/12
Iltapäivällä lähdettiin Ellun kanssa tallille ja Ellu antoikin mun ajaa. Ellun auto oli yllättävän kiva ajaa ja taisipa olla eka Toyota, jolla olen ajanut. Tallilla otettiin hepat sisään ja alettiin pohtia, lähdetäänkö maastoon vai mennäänkö kentälle. Päädyttiin menemään kentälle, koska kello oli jo niin paljon, että olisi todennäköisesti ollut jo pimeää takaisin tullessa. Niimpä Sirille satula ja Kasteelle juoksutusvyö ja kentälle. Päätettiin kävellä ensin metsäpolku alkuverkaksi ja molemmat hepat oli siitä kovin mielissään. Sirillä tosin naama venähti, kun tajusi joutuvansa vielä kentälle :D Otin sitten vähän ravia ja temponmuutoksia alkuun, jotka menivät ihan ok. Sitten otettiin laukkaa, mutta se loppui lyhyeen, kun Siri alkoi köhiä. Jonkun aikaa sitten tehtiin töitä käynnissä, väistöjä yms. ja otettiin aina väliin vähän ravia. Siri alkoi kuitenkin köhiä jo ravissakin, joten loppuaika mentiin pelkästään käyntityöskentelyä. Tehtiin vielä lisää väistöjä ja otettiin jokunen avo ja sulkukin. Loppuun tehtiin muutamat etu- ja takaosan käännökset ja sitten alettiin kävellä loppukäyntejä. Todettiin Ellun kanssa, että Siri on ehkä saanut tuon yskän tallin vaihdon aikana (muuttivat siis 30.11. ylätallista alatalliin), jos jollain alatallissa on ollut jotain pientä köhää. Kotimatkalla Ellu kävikin ostamassa Timjamia, jotta pääsee keittelemään Sirille yrttiteetä :)

Sunnuntaina (9.12.) lähdettiin päivällä kaupungille, äiti ja Laura halusivat ostaa joululahjoja ja mä olin tietenkin kuskin roolissa. Kauan ne jaksoivatkin kaupoissa pyöriä, vaikka loppujen lopuksi taidettiin käydä vain neljässä kaupassa ruokakaupan lisäksi. Tultiin sitten Mäkin kautta kotiin ja parin tunnin päästä Sanni tulikin jo hakemaan mua Harjuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti