torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri - 5. luukku!

Tänään paljastuu joulukalenterista Sirin esittely :)


Sh-t Cirimo, s. 26.04.2000
i. Hovi-Ari (23,3aly 24,0ly) e. Virimo (29,1aly 30,8ke) ei. Visku (22,8aly 23,6ly)

05/2010 Loimaalla näyttelyissä

Siri on hevonen, jota ei voi kuvailla yhdellä sanalla. Jonain päivänä se voi olla mitä kiltein, rauhallisin ja tottelevaisin hevonen ja seuraavana päivänä se voi äksyillä, säpsähdellä kummituksia ja tehdä ties minkälaisia rodeoliikkeitä. Maastoon lähteminen on aina vähän kyseenalaista, joillakin kerroilla Siri toimii täydellisesti ja sillä voi huoletta tulla laukalla kotiinkin päin, kun taas joillakin kerroilla ollaan ryntäämässä kotiin pienimmästäkin säpsähdyksestä ja laukkaamista kotiinpäin ei kannata harkitakaan. Kentällä Siri osaa yleensä käyttäytyä, vaikka sielläkin voi aina kyttäillä metsään tai tehdä sivuloikkia autojen ohi mennessä.

12/2010

03/2010

Hyvänä päivänä Siri on suht helppo ratsastaa, matala muoto löytyy ihan sillä, että ottaa ohjat käteen (tästä esimerkkinä nuorin siskoni, joka ei kovin montaa kertaa ole hevosen selässä ollut ja Siri alkoi heti hakea muotoa Lauran ottaessa ohjia käteen :D ). Ryhdikkäämpi muoto ja parempi ratsastettavuus löytyvät sitten vähän isomman työn takaa.
Temppuilu tuulelle ryhtyessään Siri osaa olla todella hankala, se on taitava pukittamaan ja onkin ihme, että olen siltä tippunut vain kaksi kertaa koko aikana, mitä sillä olen ratsastanut. Pukkeja Siri kuitenkin esittelee säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta jotenkin vain olen onnistunut roikkumaan kyydissä joka kerta :D

Siri Lauran ratsastettavana 10/2011

Joitain Sirin pukkeja...

10/2012

10/2012

Hypätessä Siri ei ole kovin kokenut, joten se tarvitsee melko paljon tukea ratsastajaltaan. Sirille on hyvä esitellä esteet etukäteen huolellisesti, koska kytätessään se kieltää herkästi (nimim. tippunut sivuloikan seurauksena kun metsäpolulle olikin kerätty toinen kasa risuja esteeksi ilmoittamatta asiasta Sirille…). Siri kyllä hyppää mielellään ja esteet ylittyvät myös kokemattomamman ratsastajan kanssa (hyvänä päivänä ;) ).

Kielto, este olikin muuttunut korkeammaksi viime kerrasta... -.-'

11/2012

Ajaessa Siri on innokas ja se tykkää siitä kovasti. Mikäs sen mukavampaa kuin painella täyttä ravia metsäteitä pitkin. Kotoa poispäin se on yleensä vähän tahmea, mutta lisää kyllä vauhtia pyydettäessä. Kotiin päin tullessa saakin sitten pidätellä senkin edestä, tosin sekin riippuu päivästä. Siri ei kuitenkaan kovin paljoa paina ohjille, vaan on suht kevyt ajettava.

03/2012

Hoitaessa Siri ei hirveästi välittäisi harjaamisesta ja saattaa siksi vähän luimia tai näykkiä. Hyvänä päivänä tosin harjaaminenkin on ihan kivaa, etenkin jos samalla lahjotaan herkuilla. Mahan alta Siri on kuitenkin todella herkkä ja hyvänäkin päivänä takajalka nousee herkästi, jos harjaa liian kovakouraisesti. Satuloidessa Sirin on aina pakko luimistella ja esittää näykkivänsä, tosin viime aikoina se on jäänyt vähän vähemmälle, kun olen yrittänyt makupalojen avulla saada tilanteen Sirille mieleisemmäksi. Suitsiessakin Siri yleensä yrittää näykkäistä salavihkaa samalla kun ottaa kuolaimet.

Herkuilla lahjottu, tyytyväinen harjattava 04/2012

Muita hevosia kohtaan Siri on aika äksy, laumassa Siri on yleensä johtaja, jollei joukosta löydy joku, joka ei heti luovuta. Kasteen kanssa Siristä on tullut hyvä kaveri, mutta Kasteella on kuitenkin kova kuri ja se saa helposti hampaista, jos kehtaa tehdä jotain Sirin tahdon vastaista.

Tyypillinen kuva Siristä ja Kasteesta :D 12/2011

Ilmeitä Siriltä löytyy vaikka millä mitalla, Sirin mielipiteen näkee selvästi naamaa katsomalla. Herkkuja saadessaan Sirillä on tapana maiskutella viimeisetkin maut nautinnollinen ilme kasvoillaan.
Siri on siis erittäin ilmeikäs hevonen, joka on luonteeltaan yleisesti ottaen ihan kiltti ja mukava, mutta mielialasta riippuen voi vastassa olla myös äkäinen ja hankala hevonen. Haastetta ainakin löytyy ja Sirissä onkin parasta se, että välillä, huolimatta haastavasta luonteesta, tulee niitä onnistumisen hetkiäkin.

10/2011

Ensimmäisen kerran näin Sirin noin kuusi vuotta sitten, kun Ellun isä oli juuri ostanut sen. Siri tuli miltei oven karmit kaulassaan tallista ulos ja siinä sitten pohdittiin, että minkähän hevosen ne nyt ovat menneet ostamaan. Ellu on kuitenkin tehnyt Sirin kanssa todella ison työn ja se on nykyään ihan eri hevonen. 2009-2010 talvi aloin hoitaa ja ratsastaa Sirillä ihan säännöllisesti, sitä ennen olimme silloin tällöin käyneet ratsastelemassa Sirillä Ellun seurana. Kesä 2010 ja talvi 2010-2011 meni Goldia hoidellessa, jolloin Sirillä ratsastelin harvemmin, mutta 2011 syksystä eteenpäin olen taas Siriä säännöllisesti ratsastanut. Ja kehitystä on tapahtunut hurjasti! Siri ei ehkä ole unelmahevoseni, mutta se on hevonen, jonka kanssa olen eniten viettänyt aikaa ja siltä olen oppinut eniten. Suuret kiitokset siis Ellulle, joka on antanut minun Siriä hoitaa ja pitää melkein kuin omaa hevosta <3

07/2009

04/2010

09/2010

12/2011

04/2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti